Ratamestareiden lausunto

Kivennaparastit ja Kivennapa-viesti käydään 1.8.2021 Saarvonmäessä. Tarjolla on niin fyysisesti kuin taidollisestikin vaativaa rinnesuunnistusta. Pelkällä kovalla juoksuvoimalla kisaa ei voiteta, vaan maasto vaatii herkeämätöntä keskittymistä ja tarkkaa rastinottoa. Hetkelliseenkään “nukahtamiseen” ei ole varaa. 

Saarvonmäessä on sekä vanhaa, korpimaista kuusimetsää, että eri vaiheissa olevaa talousmetsää. Maastopohja suosii ketteräjalkaista suunnistajaa. Polkuja maastossa ei juuri ole, lukuunottamatta lyhyttä luontopolkua. Maastoa halkoo metsäautotie. 

Kartta on päivitetty 2021. Alueella on runsaasti metsäkoneuria, joista kaikkia ei ole merkitty karttaan lukukelpoisuuden säilyttämiseksi. Myöskään kaikkia maastossa olevia kiviä ei ole merkitty karttaan, vain suunnistuksen kannalta olennaisimmat.

Kaikille ikäsarjoille on tarjolla varmasti taitoja koettelevat radat. Ratamestarin veikkaus onkin, että keskimatkan ohjeajat tulevat melko todennäköisesti hieman ylittymään joissakin sarjoissa, vaikka radat ovat lyhyehköt.

Maastossa on paljon rasteja, joten muista tarkistaa koodi.

Aivan nuorimpien suunnistajien radat tukeutuvat luontopolkuun, joka tuo sopivan turvan aloittelevallekin suunnistajalle.

Tervetuloa!

Riikka Holm
ratamestari
Kivennapa-rastit

Erkki Saarijärvi
ratamestari
Kivennapa-viesti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.