Tampereen Pyrintö ja SK Pohjantähti Kivennapa-viestin voittoihin

Suunnistuksen Viestiliigan kolmannessa osakilpailussa Kivennapa-viestissä nähtiin huippujännittävät viestit. Sijoitukset vaihtelivat osuuksien sisällä paljon ja kummassakin viestissä voittajaa saatiin jännittää pitkälle ankkuriosuuksien loppuvaiheille asti.

Muuruveden Kivennavalla kisatussa viestissä miesten voittoon suunnisti Tampereen Pyrintö, jonka ankkuri Aleksi Niemi onnistui viimeisillä rasteilla ohittamaan Ikaalisten Nouseva-Voiman ankkuri Eetu Savolaisen.

Lauantain henkilökohtaisen kilpailun voittanut Savolainen kuroi yli minuutin eron kärkeen kiinni, mutta siilinjärveläislähtöinen joutui taipumaan loppukirikamppailussa toiseksi viimeisellä rastilla tulleen virheen takia. Pyrinnön voittajajoukkueessa Niemen lisäksi suunnistivat Anton Kuukka ja Severi Kymäläinen.

Kärjessä viimeiselle osuudelle lähtenyt Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen joutui taipumaan kärkikaksikolle osuuden loppupuolella olleella pitkällä rastivälillä, jossa oli tarjolla useita reitinvalintavaihtoehtoja. Nuorukainen joutui antamaan kärkisijalta periksi lopulta 40 sekuntia ja toi HS:n kolmantena maaliin.

Nouskin joukkueessa Savolaisen lisäksi suunnistivat Mikko Knuuttila ja Teemu Oksanen. Helsingin Suunnistajien kokoonpano oli Veli Kangas, Einari Heinaro ja Topi Syrjäläinen.

Naisten viestissä erot olivat selvemmät. Oululainen SK Pohjantähti voitti Hiidenkiertäjät reilun minuutin erolla. Joukkueessa suunnistivat Marttiina Joensuu, Saana-Maria Rahko ja Kirsi Nurmi. Viestin kolmas oli Tampereen Pyrintö.

Hiidenkiertäjät oli johdossa kahden ensimmäisen osuuden jälkeen. Roosa Hämäläisen mainion avausosuuden jälkeen maastoon lähtenyt vasta 16-vuotias Virna Pellikka toi joukkueensa edelleen upeasti kärjessä vaihtoon. Virolaisankkuri Annika Rihma joutui antamaan periksi johtoaseman osalta jo alkuvaiheessa Saarvonmäen vaativilla rinteillä tulleen pummin takia. Mahdollisuuksia eron kuromiseen ei kuitenkaan ollut, sillä Nurmella oli juoksun osalta vahva päivä ja virheitä suorituksessa ei tullut.

Pyrinnön joukkueessa suunnistivat Saila Kinni, Lotta Eerola ja Lotta Karhola.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.